Skip to content
Croissant med chokolade, bagekursus i FOF Aarhus

Croissantkursus

Croissanter er som en himmelsk lækkerbisken, hvor smør og dej forenes i en symfoni af sprødhed og saftighed.

På kurset dykker vi ned i hemmeligheden bag den perfekte croissant. Vi fokuserer på de grundlæggende teknikker og vigtige aspekter af croissantbagning. Du får kendskab til ingredienserne og deres funktion i dejen. Underviseren demonstrer trin-for-trin, hvordan du laver smørindlægget, som giver croissanterne deres karakteristiske lagdelte struktur. Og vigtigst af alt, du får selv mulighed for at prøve kræfter med det.

I løbet af kurset får du indsigt i betydningen af korrekt hævning og afbagning, så croissanterne bliver gyldne og sprøde. Har du lyst, kan du også eksperimentere med chokolade som fyld i dine croissanter. På kurset opbygger du en solid forståelse af hele processen, og vores underviser guider dig, så du kan forfine dine evner yderligere derhjemme.

Som deltager på kurset lærer du:

  • hvordan du laver, blander og ælter dejen.
  • at rulle og folde dejen for at skabe lag og luftighed i dine croissanter.
  • at skære og forme dejen i den ønskede form.
  • hvordan du opbevarer og genopvarmer dine croissanter.

Forudsætning for deltagelse

Croissantbagning henvender sig til dig, som har lidt erfaring med bagværk, og som gerne vil løfte dine bageevner til nye højder, så du kan forkæle familie og gæster. Du kan også deltage, selvom du ingen tidligere erfaring har, men blot har lyst til at lære croissant-kunsten. 

Praktisk information

Du får en foldekasse, så du kan tage dine friskbagte croissanter med hjem. Du vælger selv om du vil bage alle dine croissanter på kurset. De croissanter, som du ikke vælger at bage på kurset, kan du tage med hjem og opbevare i din fryser, indtil du har lyst til friskbagte croissanter.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 27.04.2025 14:00-17:40 H.H. Seedorffs Str. 7 John Bramsen
Underviser

John Bramsen