Skip to content

Julesmåkager

Julesmåkager

Julehygge og hjemmebag går hånd i hånd. Og intet spreder juleglæde som duften af friskbagte julesmåkager.

På kurset lærer du, hvordan du fra bunden kan lave julesmåkager, der smager himmelsk og ser fantastiske ud. Vi laver dejen til småkagerne sammen, og du får indsigt i de grundlæggende principper for dejforberedelse, så du kan gentage processen derhjemme. Giv dig fx i kast med vaniljekranse, klejner, jødekager, finskbrød og fedtebrød.

I undervisningen får du indsigt i, hvordan du opnår den rette balance mellem sødme og krydderier i dine småkager. Underviseren guider dig gennem de forskellige teknikker til formningen af småkagerne, så de bevarer deres form og smag under bagningen. Du får også mulighed for at prøve kræfter med afbagning.

Som deltager på kurset får du:

  • ideer til, hvordan du kan forme og pynte dine julesmåkager fx med glasur, hakket nødder, chokolade, drys, perler eller sukkerkugler.
  • undervisning i formteknikker som fx at rulle dejen korrekt, skære figurer eller lave smukke mønstre.
  • inspiration til smagsvariationer.
  • opskrifter, som du kan tage med hjem.
  • gode råd om korrekt opbevaring af småkagerne, så de holder både friskhed og smag hen over julen.
  • erfaring med at koge klejner.

Forudsætning for deltagelse

Julesmåkager henvender sig til alle, som elsker julebag. Kurset er både til dig, som gerne vil lære at bage, men det er også til dig, som drømmer om at kunne tilføje en personlig og kreativ dimension til dit julebagværk. Uanset din bageerfaring, er du velkommen til at deltage.

Praktisk Information

Vi opfordrer til, at du medbringer en opbevaringsbøtte, så du kan tage dine hjemmelavede julesmåkager med hjem til dine nærmeste og sprede juleglæde.