Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Denne aften går turen til Portugal og den portugisisktalende verden!
Vi skal have moderne og spændende vine akkompagneret af den portugisiske duo Vinter Verão, der består af den italiensk-danske sanger Antonia Murgia Aggernæs og guitarist Peter Uldahl.
Til aftenen får vi besøg af sommelier og vinkonsulent David Andreasen fra Vinslottet. Han har håndplukket og fodtrådt druerne på den berømte Quinta de la Rosa, der ligger i Pinhao, et af Europas smukkeste vinområder. Vi får historiefortælling om portvinens spændende oprindelse, billeder af produktionen af de forskellige typer og smagsoplevelser af bordvine – White Port – diverse Ruby og Tawnystyle portvine. Der serveres forskellige oste og kager, der passer til vinene.
Til vinene skal vi høre portugisisk musik med Vinter Verão. Sanger Antonia Murgia Aggernæs har boet i Brasilien og gennem en lang årrække specialiseret sig i den brasilianske bossa nova og den portugisiske sangtradition. Med sig har hun guitarist Peter Uldahl, som er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og spansk og har studeret guitar og flamenco i Granada. Han er desuden fast underviser på FOF Aarhus' Kulturhøjskole i faget Musik.
Med et repertoire af portugisisk fado og musik fra de historiske kolonier fra kapverdisk morna til brasiliansk bossa nova, lader duoen en atmosfære sænke sig, som klinger af latincharme og sydlandsk lune. Vi skal lytte til musik med drama og følelse og kærlighedsballader, der emmer af luso-nostalgi fra varme himmelstrøg under halvmånens skær!
Der er lagt op til en fornøjelig aften med portvine, skøn musik og sydlig varme.
…og det vil selvfølgelig være muligt at købe vinene med hjem til favorable engrospriser!
Prisen er inkl. smagning af 10 forskellige vine, herunder hvid, rosé og røde portvine, tapas, oste og mini-kager. Tapas går dog ikke ud for aftensmad, men som snacks i løbet af aftenen. Derfor anbefaler vi, at man nyder et aftensmåltid på forhånd.