Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Kursus i hensyntagende bevægelse ved FOF Aarhus

Smertelindrende pilates

Har du smerter i muskler, led, ryg, hofter eller skuldre, f.eks. pga. spændinger, overbelastninger, sygdom, uheld eller ukendte årsager? Måske du har gigt eller er hypermobil?

Årsagerne til smerter kan være mange, f.eks. overbelastninger efter uheld eller for tunge løft. Smertelindring, større smidighed og styrke opnås via særligt udviklede nænsomme øvelser, hvor kroppens svageste muskler samt reflekserne til leddenes indre små stabiliserende muskler aktiveres. Hele kroppen og balancen trænes, også styrken og stabiliteten i ankler og fødder. Ligesom hele kroppen ses i et sammenhængende hele, hvor stivhed eller svaghed ét sted, kan være årsag til smerter andet sted.

Målet er smertelindring, styrke, smidighed, balance samt at slippe musklernes ofte reflektoriske- og smertegivende ”passe-på-spændinger”.

Som deltager på holdet vil du:

  • styrke og afspænde hele kroppen.
  • få vejledning i smertereducerende kropsholdning, sidde- og hvilestillinger. 
  • opnå kropsbevidsthed.
  • blive klædt på til at træne derhjemme med forslag til gode hjemmeøvelser.

Prøvetime for kr. 75,-

Er du nysgerrig på, om holdet er noget for dig? Så kom med til en prøvetime inden holdstart. Tilmeld dig prøvetimen her.

Forudsætninger for deltagelse

Smertelindrende pilates henvender sig til dig, der har smerter - f.eks. skuldersmerter, rygsmerter, hoftesmerter eller smerter efter fald og uheld og som ønsker at gå på et mindre hold.

Praktisk information

Alle redskaber, træningsmadrasser, tæpper og puder er til rådighed i alle FOF bevægelseslokaler. Vi anbefaler, at ifører dig tøj, der er behageligt at bevæge sig i samt et lagen til at lægge over træningsmadrassen.

Der vil maks. være 7 deltagere på holdet. Øvelserne tilpasses individuelt, så du kan udføre dem så smertefrit som muligt - der tages hensyn til dig og dine smerter.

NB. Dette hold kategoriseres som hensyntagende undervisning. Læs mere om hensyntagende undervisning.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 02.09.2024 10:30-12:20 Søndergade 74 Lise Marianne Rasmussen
2 Mandag 09.09.2024 10:30-12:20 Søndergade 74 Lise Marianne Rasmussen
3 Mandag 16.09.2024 10:30-12:20 Søndergade 74 Lise Marianne Rasmussen
Se alle Se færre
Billede af FOF-underviser Lise Marianne Rasmussen
Underviser

Lise Marianne Rasmussen

Jeg er psykomotorisk terapeut og fysiopilates instruktør og så har jeg deltaget i flere efteruddannelses kurser bl.a. i Erik Franklin metoder.

Igennem de sidste mange år har jeg udviklet smertelindrende øvelser. Meget blidt aktiveres, styrkes og afspændes de svageste muskler.

Til ryggen har jeg udviklet effektive teknikker, der aktiverer ryggens egne og naturlige stabiliserende reflekser i "core".

Jeg har også udviklet øvelser, der varieret styrker de naturlige reflekser i bækkenbunden.

Du kan læse mere på min hjemmeside her.