Skip to content
Kvindelig kursist på malerihold hos FOF Aarhus

Akvarel og akryl på papir

Fordyb dig i smukke landskaber, arkitektur i landskab, interiør, opstillinger og abstrakt maleri med akvarel- og akrylfarve.

På holdet arbejder hovedparten med akvarel og enkelte også med akryl. Undervisningen tager oftest afsæt i klassiske kunsthistoriske værker og moderne kunst. Vi arbejder alle efter samme oplæg og sidder samlet ved bordene og maler, så der er god mulighed for gensidig inspiration.

Hver mødegang starter med, at du får et oplæg enten som kopi med malerier eller en opstilling samt en introduktion af oplægget. På den måde opnår du opmærksomhed på malerens teknik og maleriets kvaliteter i et kunsthistorisk perspektiv. Det er op til dig, om du vil prøve at kopiere billedet eller udvælge detaljer, lave øvelser med teknikken eller andet. Vores opstillinger består af frugter lagt på tekstiler og fade, blomster i vaser og andre genstande fra naturen. Opstillingerne udfordrer bl.a. din evne til at omsætte tredimensionelle former, iagttage farver og lys.

Til slut kigger vi på holdets billeder og taler om processen samt om de forskellige måder, opgaverne er løst på.

Som deltager på kurset vil du:

  • arbejde med klassiske akvarel- og akrylteknikker.
  • prøve kræfter med tusch, rødkridt eller litografisk kridt og måske andet papir.
  • få indsigt i forskellige kunstværker, stilarter og teknikker.
  • få indsigtsfuld og engageret vejledning og respons på dine billeder.

Forudsætninger for deltagelse

Akvarel og akryl på papir henvender sig til dig, der allerede har lidt kendskab til akvarelmaling. Du vil komme ud for opgaver med en vis udfordring.

Praktisk information

Du skal selv medbringe alle materialer. Udgifter til kopier er 55 kr. (i foråret 2024).

En af undervisningsgangene vil foregå med papir og farver et andet sted i byen. Der kan være entréindtægt til et museum forbundet med denne tur.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 09.01.2024 13:00-16:15 Søren Frichs Vej 36 G Marianne Dall
2 Tirsdag 16.01.2024 13:00-16:15 Søren Frichs Vej 36 G Marianne Dall
3 Tirsdag 23.01.2024 13:00-16:15 Søren Frichs Vej 36 G Marianne Dall
Se alle Se færre
Marianne Dall | Underviser hos FOF Aarhus
Underviser

Marianne Dall

Jeg er kunsthistoriker og har desuden praktisk uddannelse i tegning og maleri fra Aarhus Kunstakademis for- og fagskole samt fra højskoler.

Min undervisning er præget af både min kunsthistoriske uddannelsesbaggrund og mange års erfaring som selvstændig udøvende billedkunstner.

Jeg brænder for at dele min viden og begejstring for arkitektur og kunst både som foredragsholder, turleder og underviser i maleri.

Mine kursister er ofte gengangere, som påskønner min kunstfaglige seriøsitet samt glæde ved en fri og undersøgende maleproces.

Du kan besøge min egen hjemmeside her.