Skip to content
Dyrk yoga og afspænding på endagsworkshop i FOF Århus

Yoga for dig med hovedpine, uro og spændinger

Migræne/hovedpine, stress og uro kan afholde mange fra at træne - og så er der gang i en dårlig spiral, hvor man bliver mere og mere fanget i sin krop og i sine begrænsninger.

På dette hold får vi stille og roligt vendt spiralen, så vi bliver styrket og trænet i et tempo, hvor vi har os selv med. Vi bruger hjælpemidler for at passe på kroppen og undgå overbelastning, indtil vi kender kroppen. Træningen afrundes med afspænding. 

Underviseren på holdet har selv lidt af migræne i 30 år og blev mere og mere begrænset - også i yogarummet. Nu er det blot en parentes, som ofte tages i opløbet med øvelser fra yogaen.

Som deltager på holdet vil du:

  • lære øvelser, der kan løsne dine spændinger.
  • lære øvelser, der beroliger nervesystemet og får krop og sind til at falde til ro. 
  • blive bevidst om, hvad der kan trigge migræne/hovedpine, så du undgår netop dette.
  • få trænet og styrket din krop.
  • skærpe din opmærksomhed på, hvad der skal til for at give din krop og dit sind mere ro og velvære. 

Forudsætning for deltagelse

Yoga for dig med hovedpine, uro og spændinger henvender sig primært til dig, der ofte lider af hovedpine, uro eller spændinger (fx på grund af stress og angst), men det er gavnligt for alle - også selvom du aldrig har haft migræne. 

Er du i tvivl, om dette hold er noget for dig, er du velkommen til at kontakte underviseren.

Praktisk information

Hvis du har migræne den pågældende dag, får du et særligt skånende program. 

"Jeg har tilmeldt mig, da jeg gerne vil gøre noget godt for min krop og øge min livskvalitet"
KURSIST

 

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 30.01.2024 15:45-17:35 H.H. Seedorffs Str. 7 Berit Sandvig
2 Tirsdag 06.02.2024 15:45-17:35 H.H. Seedorffs Str. 7 Berit Sandvig
3 Tirsdag 20.02.2024 15:45-17:35 H.H. Seedorffs Str. 7 Berit Sandvig
Se alle Se færre
Billede af FOF-underviser Berit Jørgensen
Underviser

Berit Sandvig

At dyrke yoga er den bedste egen-omsorg du kan give dig selv og din krop – og jeg vil gerne viderebringe den glæde, jeg har oplevet ved yoga, til andre.

På mine yoga-hold vil jeg fokusere på, at vi laver øvelser, som kan udføres trods deltagernes eventuelle udfordringer – og det bliver med hjælpemidler og med omsorg for dig og dit velbefindende.

Yoga er meget mere end stræk, drejninger og hvil, og deltagere på mine hold kan bruge yoga som styrketræning, der fint kan kombineres med konditions-træning i andet regi.

Vi får en afslappet og tryg atmosfære, hvor vi giver kroppen fuld opmærksomhed – og efter nogle gange kan din krop genkende yogaens puls, som kan forplante sig som øget opmærksomhed på velvære i din dagligdag.

Sådan var det for mig, da jeg begyndte for over 20 år siden – og bortset fra nogle korte kig til almindelig hatha-yoga, islandsk bælteyoga samt flow- og ashtanga-yoga, faldt jeg for Iyengar-yogaen, som jeg har dyrket lige siden hos meget kompetente undervisere.

Jeg er certificeret i patanjali-yoga, level 2 ved Ali Dashti og Hanne Juelsgaard Sørensen, hvor jeg 1-2 gange årligt forsat deltager på teacher training-niveau. Jeg er også uddannet senior-yogalærer og deltager løbende i relevante kurser om bevægelse, åndedræt, beroligelse af nervesystemet m.m. 

Har du spørgsmål, kan du bede FOF Aarhus om mit telefonnummer eller sende mig en mail på ordforord@gmail.com